top of page

Onderhoudstips voor PVC vloeren: Houd je vloer langer mooi

PVC vloeren staan erom bekend minder onderhoud nodig te hebben dan andere vloer typen. Ze zijn een ideale keuze voor zowel huishoudelijke als commerciële ruimtes, dankzij het vermogen om de uitstraling van hout of steen na te bootsen met een fractie van het onderhoud. Maar, net als bij elk type vloerbedekking, zal een goede verzorging je PVC vloer langer mooi houden. Hieronder geven we je daarom een aantal handige tips om je PVC vloer in een goede conditie te houden. Of je nou een PVC vloer in de slaapkamer, woonkamer of badkamer hebt liggen. Het is belangrijk om je vloer goed te onderhouden.Regelmatig schoonmaken

Begin met de basis: regelmatig schoonmaken. Stofzuig of veeg je vloer minstens een keer per week om vuil, stof en ander gruis te verwijderen dat voor krassen kan zorgen op je PVC vloer. Gebruik voor een diepere reiniging een dweil met een mild schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat je een pH-neutraal schoonmaakmiddel kiest om de afwerking van je PVC vloer niet aan te tasten. Overmatig water is je vijand, dus wring je dweil goed uit voordat je de vloer dweilt. Eén keer per week of één keer per twee weken dweilen is meer dan voldoende.


Onmiddellijk vlekken verwijderen

Morsen gebeurt, maar het is cruciaal om vloeistoffen zo snel mogelijk op te ruimen. Hoewel PVC vloeren waterbestendig zijn, kunnen sommige vloeistoffen, zoals olie, wijn, of koffie, vlekken veroorzaken als ze te lang blijven liggen. Veeg de vlekken onmiddellijk op met een schone, droge doek om te voorkomen dat vlekken zich hechten.


Gebruik beschermende maatregelen

Voorkomen is beter dan genezen. Plaats viltjes onder meubelpoten om krassen op je PVC vloer te voorkomen wanneer je meubels verplaatst. Overweeg ook het gebruik van deurmatten bij ingangen om te voorkomen dat vuil en zand je huis binnenkomen. Zware meubels kunnen permanente deuken in PVC vloeren veroorzaken, dus gebruik beschermende onderzetters als je zware voorwerpen plaatst.


Vermijd schadelijke producten

Niet alle schoonmaakproducten zijn geschikt voor je PVC vloer. Vermijd het gebruik van wax, polijstmiddelen, of schurende schoonmaakmiddelen, omdat deze de toplaag van je vloer kunnen beschadigen. Ook schurende attributen of borstels moeten vermeden worden, omdat deze krassen kunnen veroorzaken.


Herstel krassen

Hoewel PVC vloeren bestand zijn tegen veel soorten beschadigingen, kunnen ze na verloop van tijd krassen oplopen. Kleine krasjes kunnen vaak verminderd worden met speciale PVC vloer reparatiekits. Voor diepere krassen is het soms mogelijk om alleen de beschadigde plank of tegel te vervangen, in plaats van de hele vloer.

Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, kun je de levensduur van je PVC vloer aanzienlijk verlengen en ervoor zorgen dat hij er jarenlang als nieuw uit blijft zien. Een beetje aandacht zorgt ervoor dat je lang kunt genieten van je nieuwe PVC vloer.Commentaires


bottom of page