​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​

Je bevindt je hier:HomeSoorten PVCVisgraat PVC

Visgraat PVC

net zo professioneel gelegd als écht parket


Visgraat parket geeft klasse aan elke woonruimte, en visgraat PVC-vloeren maken deze klasse uitstraling bereikbaar voor iedereen. Niks zo mooi als een strak gelegde visgraat parketvloer. Erg handige mensen kunnen een PVC visgraat vloer wellicht zelf leggen, maar je moet het strak leggen van een visgraat PVC vloer niet onderschatten. Visgraat wordt pas écht perfect met onze professionele legservice.

Wat is visgraat PVC?


Visgraat PVC zijn kunststof 'planken' of stroken op visgraat-formaat met een zeer natuurlijke opdruk van een bepaalde houtsoort. Elke plank draagt als het ware een scherpe foto van een échte houten plank. Bij de betere merken zijn er veel verschillende foto's gemaakt, om te voorkomen dat je bepaalde herkenbare vormen terug gaat zien. Hoe meer unieke PVC-planken in het visgraatpatroon, des te natuurlijker het eindresultaat. Overigens zal een ervaren PVC-legger ook alert zijn op eventuele herhalingen, en liever geen twee identieke planken naast elkaar leggen.

Een vloer in
visgraat leggen


Zoals je op de foto's ziet, leg je een visgraat parket met de planken om en om in een hoek van 90 graden aan elkaar. Je legt ze als 'winkelhaken', waardoor het typische visgraatpatroon ontstaat. Wij leggen de visgraat PVC-vloeren gewoonlijk gelijmd. Dit betekent dat de ondergrond perfect vlak moet zijn. Is dit niet het geval, dan zullen we eerst een egaliserende afstrijklaag aanbrengen. Het legwerk zelf lijkt op het leggen van echt visgraat parket, al zullen we PVC stroken snijden waar je houten planken natuurlijk zaagt. Hoe dan ook blijft het ambachtelijk vakwerk, met name als je de visgraat PVC vloer legt in ruimtes met moeilijke hoekjes of niet geheel haakse wanden. Veel mensen willen bovendien graag een contrasterende bies in hun visgraat vloer. Dat voegt een extra moeilijkheidsgraad toe en vraagt om het nodige vakmanschap.


Visgraat PVC vloer kiezen


Er zijn heel veel 'houtsoorten' met verschillende tinten beschikbaar als visgraat houtlook PVC. Van klassiek donker eiken tot modern licht gebeitst sycomore. En alles wat daar tussen zit. Welke houtsoort en tint het beste in jouw woning past? Dat is een kwestie van smaak. Wij zullen je graag begeleiden bij het selecteren van het juiste type visgraat PVC-vloer voor jouw woning en budget. Waarbij we natuurlijk ook graag het professionele legwerk voor je regelen.

Waarom PVC visgraat en geen echt hout?


Een PVC visgraat vloer is ten eerste een stuk voordeliger dan echt houten parket. Terwijl je het verschil écht niet ziet tenzij je er met je neus bovenop zit (en dan nog!). Verder is een PVC visgraat-vloer geluiddempend, onderhoudsarm en uitstekend geschikt voor het geleiden van de warmte van een vloerverwarming. Allemaal eigenschappen die je vergeefs zoekt bij een houten visgraatparket. En tot slot is een visgraat PVC-vloer ook geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes. Hoewel wij in een natte ruimte vanwege de uitstraling eerder voor betonlook of tegellook PVC zouden kiezen, kun je een gelijmde PVC imitatie-houten visgraatvloer zonder problemen doortrekken naar de badkamer. Een gelijmde PVC-vloer kan zelfs zonder plint, met een keurig net kitrandje rondom. Wél zo hygiënisch!

"Wil je zeker zijn dat er bij de aanschaf, het leggen en het genieten van een visgraat PVC vloer niks verkeerd gaat?"


Jan-Willem Timmerman

Eerlijk advies en goede begeleiding


Wil je zeker zijn dat er bij de aanschaf, het leggen en het genieten van een visgraat PVC vloer niks verkeerd gaat? Kies voor het eerlijke advies en de goede begeleiding van SOLIDEE. Zo kom je voor een eerlijke prijs tot een optimaal resultaat! Neem contact op!

Nú 20% korting

vroeg voorjaar
vloerendeals!

Vrijblijvend advies

Gedreven specialisten

Ruim 20 soorten PVC