​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​

Je bevindt je hier:HomeSoorten PVCPVC vloer kiezen

PVC vloer kiezen

Selecteer uit alle types, kleuren en vormen


Waarom steeds meer mensen een PVC-vloer kiezen? Dat is wel duidelijk. De kunststof PVC is uitermate geschikt voor het bedekken van vloeren. PVC is slijtvast, kleurvast, perfect te bedrukken en in verschillende lagen op te bouwen. Steeds meer mensen kiezen voor PVC omdat ze hiermee precies de gewenste uitstraling krijgen.

Natuurlijke structuur en matte finish


Moderne PVC-vloeren zijn niet alleen bedrukt maar ook 'register embossed'. Dat wil zeggen dat de toplaag een reliëf heeft dat perfect aansluit bij de bedrukking. Zo ontstaat een 3D-effect waarmee de PVC-vloer één op één een ander materiaal nabootst. Een tegel-look of betonlook PVC-vloer ziet er niet alleen uit als tegels of beton, maar heeft ook de structuur, inclusief voegnaden. Terwijl bij een houtlook PVC vloer of een PVC Visgraat vloer het transparante oppervlak exact het reliëf van de houtnerf volgt. De beste PVC-vloeren hebben tegenwoordig een matte slijtlaag, tegen glimmende en matte plekken en voor een nog realistischer uitstraling.

Een klik PVC of plak
PVC vloer kiezen?


Kies je eenmaal voor een PVC-vloer dan kun je weer onderscheid maken tussen klik-PVC of plak-PVC. De verschillende soorten PVC-planken zelf zijn ongeveer gelijk in prijs, maar plak-PVC kunnen de meeste mensen niet zelf netjes verwerken. Dus moet er een professionele PVC-legger aan te pas komen. Omdat SOLIDEE sowieso alleen vloeren levert inclusief legservice, maakt dit het prijsverschil verwaarloosbaar. Andere verschillen behandelen we graag op de pagina 'Klik-PVC of plak-PVC'.

PVC in banen of patronen leggen


Er zijn verschillende manieren om PVC-vloeren te leggen. Klik-PVC leg je natuurlijk in rechte of diagonale banen, omdat die nu eenmaal aan elkaar geklikt moeten worden voor een naadloos resultaat. Met plak-PVC kun je meer kanten uit, zoals leggen in visgraatpatroon of in de zogenaamde 'Hongaarse punt', met de planken in een hoek van 45˚ in rijen tegen elkaar gelegd zodat je een soort 'chevron' krijgt (denk aan het logo van de Citroën).

"We kijken niet alleen naar je smaak, maar bijvoorbeeld ook of die vloer wel geschikt is voor je gebruiksdoel"


Jan-Willem Timmerman

Wij helpen je graag jouw PVC-vloer kiezen


Bij de selectie van een PVC vloer rijzen er allerlei vragen, die wij graag voor je beantwoorden. Wij willen als gespecialiseerd PVC-adviseur natuurlijk graag dat je een PVC-vloer kiest, maar alléén als zo'n vloer ook écht de beste oplossing voor je is. Waarbij we niet alleen naar jouw smaak kijken, maar ook of een PVC-vloer geschikt is voor jouw gebruiksdoel en (bijvoorbeeld) de ondergrond. Het kan dus ook zomaar gebeuren dat we je een laminaatvloer of vaste vloerbedekking adviseren! Bij SOLIDEE kun je vertrouwen op eerlijk, objectief advies.

Nú 20% korting

vroeg voorjaar
vloerendeals!

Vrijblijvend advies

Gedreven specialisten

Ruim 20 soorten PVC