PVC-vloeren zijn mooi, relatief voordelig, waterbestendig en duurzaam (ook voor het milieu). Redenen genoeg om voor PVC te kiezen. Blijft nog de vraag: PVC vloer klikken of plakken? Klik PVC (of Click PVC) vloeren en plak PVC-vloeren hebben beide zo hun voor- en nadelen. We vertellen je er graag meer over.
Het belangrijkste voordeel van Klik(Click)-PVC vloeren is dat je de delen met hun ingenieuze messing- en groef-systeem makkelijk aan elkaar kunt klikken. Een klap na met een rubberen hamer en het zit prachtig strak vast. Een klik-PVC vloer ligt gewoon los op een ondervloer, waardoor je de PVC vloerdelen bij een eventuele verhuizing heel gemakkelijk kunt demonteren en meenemen naar je nieuwe woning. Ondanks de extra ondervloer-folie is de aanschafprijs ongeveer vergelijkbaar met de plak-PVC. Maar door je vloer helemaal zelf te leggen kun je natuurlijk wél de kosten voor een professionele legger besparen. Klik-PVC is prima geschikt om te leggen op een verwarmde vloer.
Plak-PVC of een gelijmde PVC-vloer is door afwezigheid van kliksysteem dunner en voordeliger in aanschaf dan klik-PVC, ook al omdat er geen onderfolie nodig is. De dunne PVC-delen worden regelrecht op de betonnen ondergrond gelijmd. Dit directe contact heeft als voordeel dat gelijmde PVC-vloeren nóg beter geschikt zijn voor vloerverwarming. De warmte wordt 1 op 1 doorgegeven aan het kunststof oppervlak. Overigens... wel opletten dat de PVC vloer geplakt wordt met de juiste, warmtebestendige lijm, die niet uitdroogt. Dat je plak-PVC niet hoeft te 'klikken' betekent ook dat je vrijer kunt leggen, in allerlei patronen bijvoorbeeld, en met minder snijverlies. Met name bij Visgraat PVC is dit een voordeel.
Een veel genoemd nadeel van verlijmd PVC is dat je het eigenlijk niet zelf kunt doen. Tenzij je de nodige ervaring hebt, zul je een professional in moeten huren. Maar bij SOLIDEE leveren we sowieso al onze PVC-vloeren inclusief legservice, dus dan maakt dit niets meer uit. Ditzelfde geldt voor het aanbrengen van een ondervloer. Plak-PVC is zó dun, dat je alle oneffenheden van de ondergrond er doorheen ziet. Lijmresten, een voegen of sleuven, een bestaande tegelvloer... zeker na een tijdje zie de ondergrond door de vloerdelen heen. Een professionele PCV-legger zal dan ook in verreweg de meeste gevallen adviseren eerst een egalisatie (giet)vloer aan te brengen, voor een blijvend perfect resultaat.
Jan-Willem Timmerman
“
Als wij je mogen adviseren, dan nemen we alle omstandigheden mee bij de keuze voor klik-pvc of plak-pvc vloeren. Dus ook de beschikbare ruimte onder de deuren (klikken is dikker) en eventuele geluidsoverlast. Heb je onderburen en loop je ook binnen op schoenen of hakken, dan kun je beter kiezen voor klik-PVC, eventueel met geluidsisolerende folie. Zoek je een PVC-vloer voor de begane grond in een nieuwbouwwoning met strakke betonvloeren, of wil je bijzondere patronen leggen, met bijvoorbeeld een bies, dan is plak-PVC weer de beste optie. Hoe dan ook, neem contact op, dan denken wij met je mee!
Nú 20% korting
vroeg voorjaar
vloerendeals!
Vrijblijvend advies
Gedreven specialisten
Ruim 20 soorten PVC