​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​

Je bevindt je hier:HomeSoorten PVCHoutlook PVC

Houtlook PVC

zonder de nadelen van echt hout


Houtlook PVC-vloeren nemen een enorme vlucht. Het laatste decennium laat de verkoop van houtlook PVC een enorme stijging zien, terwijl de omzet in écht houten parket stagneert. Waarom houtlook PVC vloeren natuurlijke houten vloeren voorbij streven? Daar zijn verschillende redenen voor. De belangrijkste reden is wel dat de woonconsument de voordelen van PVC vloeren onderkent. Waar PVC vaak werd gezien als 'kunststof imitatie' en 'nephout' krijgen houtlook PVC vloeren steeds meer de reputatie van 'duurzaam alternatief voor hout'.

Houtlook PVC voordelen


Om te beginnen met de duurzaamheid... mensen realiseren zich dat hout weliswaar een natuurproduct is, maar dat je er hoe dan ook bomen voor moet omhakken. Natuurlijk kun je die weer terugplanten, maar al dat hout moet ook uit het bos gesleept, verzaagd, gedroogd, vervoerd, verwerkt en gelakt worden. Dat maakt houten vloeren relatief duur en milieutechnisch minder interessant. Een houtlook PVC-vloer bestaat uit verschillende laagjes van hetzelfde materiaal: PVC. Een kunststof die in principe oneindig te hergebruiken is. Moderne vloerenleggers nemen oud PVC dan ook gewoon terug om het in te leveren voor recycling.

PVC maakt houtlook
super realistisch


Tot een paar jaar geleden kon je een woonkamer met houten vloer betreden en direct constateren: "Dat is hout-look, geen echt hout." Tegenwoordig is de fotografie en de printtechniek zó ver gevorderd dat het zelfs voor professionals een uitdaging is om het verschil te zien. Natuurlijk, als je zoals wij de hele dag 'in het PVC' zit, dan ken je de merken en de patronen. Maar de gemiddelde woninginrichter en dus zeker de leek moet echt even door de knieën. Voelen: is dit echt of...? Dit komt ook doordat de transparante slijtlaag van moderne houtlook PVC-vloeren in reliëf heel precies de fotografische afbeelding van het hout volgt. 'Register embossed' noemen wij dat in het vak; de nerf die je ziet, kun je ook echt voelen. En bepaal dan nog maar eens zonder op de vloer te kloppen of het PVC is of hout met een laklaagje!


Houtlook PVC-vloer verhuizen


Vloeren met klik-PVC delen zijn bovendien heel makkelijk te demonteren en elders te hergebruiken. Vooral prettig als het om grotere oppervlakten gaat. Het komt regelmatig voor dat mensen die onverwacht moeten verhuizen hun relatief nieuwe luxe PVC vloer gewoon meenemen. Ook daarbij kan SOLIDEE overigens assisteren.

Toepassingen van hout in PVC


Houtlook PVC vloeren imiteren echte houten vloeren. En dan ook álle houten vloeren. Je hebt dus houtlook PVC in de vorm van brede of smallere planken, houtlook PVC in de kleuren van donker bruin oud eiken en zwart ebbenhout of palissander tot gebleekt bijna wit essenhout. Plus natuurlijk allerlei vormen houtlook PVC parket. Noem het 'parketlook PVC', met als populairste variant het PVC visgraat parket, waar we graag een aparte pagina aan wijden.

"We vinden samen een vloer die je huis tot een warm thuis maakt en die ook binnen je budget past"


Jan-Willem Timmerman

Wil je een houtlook PVC vloer?


Of je nu een robuuste planken PVC-vloer wilt of visgraat parketlook PVC, ik adviseer je graag over de mogelijkheden en - na een gratis inmeetafspraak - de prijzen. We vinden samen een vloer die je huis tot een warm thuis maakt en die ook past binnen je budget. Neem snel contact op, dan kom ik persoonlijk bij je langs!

Nú 20% korting

vroeg voorjaar
vloerendeals!

Vrijblijvend advies

Gedreven specialisten

Ruim 20 soorten PVC