​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​

Je bevindt je hier:HomeSoorten PVCBetonlook PVC

Betonlook PVC

Vloer met levensechte betonlook of tegellook


Met moderne fotografische technieken zijn we in staat PVC-vloeren te maken die een levensechte illusie creëren van beton-, tegel- of natuursteen vloeren (en houten vloeren natuurlijk, maar daarover meer op de pagina 'houtlook PVC vloeren). Een professioneel gelegde betonlook PVC-vloer - zeker als het gaat om een gelijmde vloer - brengt zelfs interieurontwerpers op de knieën. Want je moet echt van héél dichtbij kijken, op de vloer kloppen of met een nagel in de vloer duwen om te ontdekken dat een betonlook PVC-vloer niet echt van beton is, en een tegellook PCV-vloer niet van keramiek of natuursteen.

Betonlook PVC - nét echt beton


Er zijn verschillende soorten betonlook PCV-vloeren, allemaal met een 'wolkige' betonprint. Het resultaat is een vloer die belegd lijkt met flinke betontegels, zonder noemenswaardige voegen. De beste betonlook PVC-vloeren zijn bovendien voorzien van een transparante slijtlaat met zogenaamd 'register embossing'. Dit betekent dat het bovenste laagje qua reliëf exact de afbeelding van het beton volgt. Dus als in het 'beton' op de foto een piepklein belletje zit, dan voelt je die kleine oneffenheid ook echt. Bovendien zijn deze afwerkingen tamelijk mat, zodat je geen kunststofglans krijgt bij tegenlicht. Dit maakt de PVC-vloeren met betonlook nóg realistischer. Een beetje zoals het verschil tussen gewoon glimmend en mat 'onzichtbaar' plakband voor papier.

Tegellook PVC
realistische tegels


Met moderne grafische technieken kunnen we van alles optisch simuleren. Zo zijn er tegels die er uit zien als houten planken, en PVC-planken of zelfs laminaat-delen die perfect een tegelvloer nadoen. In PVC is ruime keuze tegellook vloeren. Zoals de keramische tegellook PVC vloeren, met leuke landelijke patronen van de oud-Franse cementtegels of plavuizen, hartstikke leuk voor in een klassiek vormgegeven keuken of een landelijke eetkamer. Of tegellook vloeren van PVC die meer neutrale tegels nabootsen, zoals antracietgrijze of roestkleurige keramische tegels, of juist meer beige tegels. Ook hierbij kunnen speciale 'register embossed' tegels in glanzend of mat de illusie van een échte tegelvloer verhogen.

Natuursteen PVC vloeren
- stenen tegellook


Een bijzondere vorm van tegellook is de PVC vloer met natuursteen-print. Als zo'n vloer strak gelegd is, lijkt het net of je echte marmeren of granieten tegels op de vloer hebt. Natuurlijk niet met net zo veel reliëf als een echte oude natuurstenen vloer, en ook met tamelijk smalle voegen. Maar de moderne 'register embossed' natuursteen-look PVC-tegels benaderen heel dicht de werkelijke uitstraling van een natuurstenen vloer in hal, keuken of woonkamer.

"Ik kom graag bij je langs met mijn rijdende showroom om je verschillende voorbeelden te laten zien"


Jan-Willem Timmerman

Welke 'look' past bij jou?


Betonlook, tegellook, natuursteen-look... ik kom graag bij je langs met mijn rijdende showroom om je verschillende voorbeelden te laten zien. Waarbij we natuurlijk altijd vooraf overleggen wat we precies meenemen. Door stalen van maar liefst 1x1 meter op de grond te leggen krijg je een realistisch beeld hoe jouw ruimte er uit zal zien. Interessant? Een afspraak is geheel gratis en vrijblijvend. Neem contact met mij op!

Nú 20% korting

vroeg voorjaar
vloerendeals!

Vrijblijvend advies

Gedreven specialisten

Ruim 20 soorten PVC